Öğrenme stiline göre çocuklar için doğru İngilizce kursu ve öğretmeni nasıl seçilir?
Aranması gereken en iyi özellikleri ve size uygun öğretmeni nerede bulabileceğinizi incelediğimiz bu rehberimizle sizin için en iyi İngilizce öğretmenini keşfedin. İhtiyaçlarınızı anlayarak ve doğru soruları sorarak öğrenme deneyiminizi üst seviyeye çıkarın.
Ders verme şeklini öğrenme stilinize göre ayarlayan bir İngilizce öğretmeni bulmakta zorluk mu yaşıyorsunuz? Seçenekler bu kadar fazlayken doğru öğretmeni ve kursu seçmek biraz göz korkutucu olabilir, anlıyoruz. Korkmanıza hiç gerek yok! Bu içeriğimizde en iyi şekilde öğrenmenizi sağlayacak ideal öğretmeni nasıl bulabileceğinizi anlatacağız. Öğrenme tercihlerinizi belirlemekten öğretme yöntemlerini değerlendirmeye kadar birçok stratejiyi inceleyerek bilinçli bir karar vermenize ve size ilham veren, sizi güçlendiren bir öğretmen bulmanıza yardım edeceğiz.
Doğru İngilizce öğretmenini bulmak
Doğru İngilizce öğretmenini seçmek, öğrenme maceranıza cuk oturan bir yapboz parçası bulmak gibidir. Sadece deneyim ve yeterliliği olan birini değil, aynı zamanda sizin öğrenme yönteminizi anlayan ve öğretme şeklini buna göre adapte eden birini bulmak gerekir. Günümüzde mesafelerin olmadığı, her yerde dil öğrenme fırsatının bulunduğu bir dünyada en uygun öğretmeni bulmak başarı için çok önemli.
Öğrenme seçeneklerinizi analiz etmekten öğretme yöntemlerini değerlendirmeye kadar birçok tavsiyeyle çocuklar için doğru İngilizce kursunu ve öğretmenini seçme sürecinizde sizlere yardım edeceğiz. Bu içeriğimizin sonunda sizin için en iyisini bilen ve buna yönelik çalışan bir İngilizce öğretmeni seçmek için gereken bilgiye sahip olacaksınız!
Öğrenme stilinizi anlamak
Doğru İngilizce öğretmenini seçmenin ilk adımı, öğrenme stilinizi anlamaktır. Herkesin öğrenme şekli farklıdır. Nasıl öğrendiğinizi anlayarak kendi tercihlerinize uygun bir öğretmeni daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Üç adet ana öğrenme stili bulunur: Görerek daha iyi anlayan görsel öğreniciler, işiterek ve sözlü yönergeler alarak daha iyi anlayan işitsel öğreniciler ve hareket ederek, elini kullanarak daha iyi anlayan kinestetik öğreniciler. Hangi kategoride olduğunuzu anlayın ve buna göre planınızı yapın. Öğrenme stilleri ile ilgili yazımıza göz atarak bu konuyu daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Öğrenme stili nasıl belirlenir?
Öğrenme stilinizi birçok farklı yöntemle belirlemeniz mümkün. İlk olarak öz değerlendirme teknikleri kullanmak nasıl öğrendiğinizi ve bilgiyi nasıl işlediğinizi anlamanıza yardım eder. Görsel olarak mı, işitsel olarak mı yoksa dokunsal olarak mı daha iyi öğrendiğinizi kendinizi değerlendirerek anlamaya çalışın. Buna ek olarak öğrenme stilinizi daha objektif olarak belirleyebilmeniz için online testleri ve kaynakları kullanabilirsiniz. Bu testler genellikle öğrenme tercihleriniz ve davranışlarınız hakkında sorular sorarak size en uygun olan stil hakkında bilgiler verir.
İngilizce öğretmeninde olması gereken özellikler
Bir İngilizce öğretmeni seçerken birkaç ana özellik aramak gerekir. Eğer dil öğrenmeye yeni başlıyorsanız İngilizce öğretmeninde bulunması gereken bazı özelliklere hakim olmalısınız. Kendiniz veya çocuklar için İngilizce kursu seçerken aşağıdakilere dikkat etmenizi öneririz.
Deneyim ve yeterlilik: İhtiyaç duyduğunuz yeteneklere ve bilgiye sahip olduklarından emin olmak için İngilizce eğitiminde gerekli tecrübeye ve becerilere sahip olan öğretmenleri tercih edin.
İletişim becerileri: Açık bir şekilde iletişim kurabilen bir öğretmenle çalışın, böylece daha kolay bir şekilde anlaşarak öğrenme sürecini kolaylaştırabilirsiniz.
Esneklik: Öğretme yöntemini farklı öğrencilerin ihtiyaçlarına ve öğrenme stillerine göre adapte edebilecek bir öğretmeni tercih edin.
Kültürel farkındalık ve duyarlılık: Her öğrenci için saygılı ve kapsayıcı bir öğrenme ortamı yaratmak için gereken kültürel duyarlılık ve farkındalığa sahip olan bir öğretmen arayın.
Öğrenme stillerine göre öğretme stilleri
Öğretme stillerini öğrenme stillerine göre ayarlamak için ders anlatma şeklini farklı öğrenme tercihleri ve yöntemlerine göre düzenlemek gerekir. Hangi öğrenme stiline sahip olduğunuzu bilmek, size en uygun öğretmeni seçmenize yardım edecektir.
Görsel öğreniciler için, öğretmenler grafikler ve diyagramlar gibi görsel materyaller kullanarak anlamayı kolaylaştırabilir.
İşitsel öğreniciler ise materyalle sözlü olarak etkileşime geçmelerini sağlayan dinleme aktivitelerinden ve tartışmalardan yararlanır. Duydukları şeylerle daha iyi anladıkları için sözlü yönergeleri ve açıklamaları tercih ederler.
Kinestetik veya dokunsal öğreniciler için elle yapılan faaliyetler ve interaktif alıştırmalar en etkili yöntemdir. Harekete dayalı öğrenme deneyimleri, kinestetik öğrenicilerin ders materyaliyle aktif olarak etkileşime geçmelerini ve sonrasında öğrendiklerini daha iyi hatırlamalarını sağlar.
İngilizce öğretmenine sorulması gereken sorular
Bir İngilizce öğretmenini değerlendirirken sizin ihtiyaçlarınızla ve tercihlerinizle alakalı olan doğru soruları sormak gerekir. İşte sorabileceğiniz bazı sorular:
- İngilizce derslerinizde hangi öğretme yöntemlerini kullanıyorsunuz?
- Derslerinizde kullandığınız aktivitelerden veya alıştırmalardan bazı örnekler verebilir misiniz?
- Öğretme yaklaşımınızı farklı öğrenme stillerine uyması için nasıl adapte ediyorsunuz?
- İngilizce derslerinizde genelde hangi kaynakları ve materyalleri kullanıyorsunuz?
- Sınıfınızdaki görsel, işitsel ve dokunsal öğrencilerin hepsini nasıl kapsadığınıza dair örnekler verebilir misiniz?
- Öğrencilerin öğrenme stillerini nasıl anlıyorsunuz ve öğretme yönteminizi buna göre nasıl değiştiriyorsunuz?
- İngilizce dersleri için uygunluk durumunuz ve tercih ettiğiniz zamanlar nedir?
- Ders zamanlarını esnek olarak değiştirebilir miyiz yoksa özellikle tercih ettiğiniz zamanlar var mı?
- Online mı yoksa yüz yüze mi ders veriyorsunuz, bu seçeneklerde değerlendirmemiz gereken başka faktörler var mı?
Deneme dersleri ve değerlendirme
Farklı İngilizce öğretmenlerini test edip değerlendirmenin bir yolu, deneme dersi yapmaktır. Deneme dersinde öğrenciler öğretme stilini, öğretmenin yöntemlerini ve yaklaşımını birinci elden deneyimler. Deneme dersleri aynı zamanda öğrencilere soru sorma, endişelerini dile getirme ve geribildirim sunma fırsatı vererek sonraki dersler için beklentilerin ve hedeflerin açıkça belirlenmesine yardımcı olur. Novakid’de öğrencilerimiz asıl derslere geçmeden önce deneme dersi alarak öğretmenlerinin yenilikçi öğrenme yöntemlerini keşfedebilir. Derslerde izlediğimiz yaklaşımı metodoloji uzmanımızdan dinleyin:
Özetle, çocuklar için doğru İngilizce kursunu veya öğretmenini seçmek, ikinci dil olarak İngilizce öğrenirken yapılması gereken en önemli şeylerden bir tanesi. Öğretme yöntemlerini, kişisel uyumu ve geribildirimleri değerlendirerek doğru kararı verebilirsiniz. Akıcı konuşmaya giden yolda size ilham veren ve sizi destekleyen bir öğretmen bulana kadar keşfetmeye devam edin!