Scrolltop arrow icon
Prop 1 Prop 2
İki dilli bir çocuk mu yetiştirmek istiyorsunuz?✌Ücretsiz deneme dersi için kaydolun!
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
06.08.2024
Time icon 6 min

Evde İngilizce öğrenmek için uygun bir ortam nasıl oluşturulur? 

İçindekiler

Evde İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak pratik stratejileri keşfedin ve günlük aktivitelerle, teknolojiyle ve sürekli çalışmayla dil öğrenme deneyiminizi bir üst seviyeye çıkarın. Evinizi, bu pratik tekniklerle bir İngilizce öğrenme alanına dönüştürün.

Hiç evinizi İngilizce öğrenmeyi doğal olarak kolay hâle getiren bir yere dönüştürmeyi düşündünüz mü? Düşünsenize, sabah kalkıp kahvaltı yaparken İngilizceyle haşır neşir olmaya başlıyorsunuz, mutfakta muhabbet ederken İngilizce pratik yapıyor ve en sevdiğiniz İngilizce şarkılara eşlik ediyorsunuz! Evinizi bir İngilizce öğrenme ortamına dönüştürürken yapmanız gereken tek şey günlük rutininize birazcık dil öğrenme aktivitesi eklemek.

Yemek yaparken yeni kelimeler öğrenebilir, şarkılara eşlik ederek telaffuzunuzu geliştirebilirsiniz. Evinizi İngilizcenin sadece çalışıldığı değil, aynı zamanda yaşandığı bir yere dönüştürmek için ihtiyacınız olan tek şey birazcık yaratıcılık.

Ve bu sadece çocuklar için değil, bütün ailenin yararlanabileceği bir şey. İngilizce altyazılı film izlemekten farklı senaryoların canlandırıldığı temalı etkinlikler düzenlemeye kadar birçok farklı şekilde İngilizceyi hayatınızın bir parçası hâline getirebilirsiniz.

Bu içeriğimizde beş kolay yöntemle evde nasıl İngilizceyi daha kolay öğrenebileceğinizi keşfedeceğiz. Haydi başlayalım!

Dille dolu bir ortam oluşturun

Evde İngilizce öğrenmek için uygun bir ortam yaratmak, her yeri dille doldurmakla başlar. Bu yaklaşım, her zaman İngilizceyle karşılaşarak bu dili günlük ortamınızın doğal bir parçası haline getirmenizi hedefler.

Eşyaları İngilizce isimleriyle etiketleyin

Ev eşyalarının üzerine İngilizce isimlerini yazmak, dille dolu bir ortam oluşturmanın basit ve etkili bir yöntemi. Beyaz eşyalar ve mutfak eşyaları gibi eşyaların üzerine etiketler yapıştırarak İngilizce kelimeleri elle tutulabilir objelerle bağdaştırabilir, böylece kelime-nesne bağlantılarını güçlendirerek kelimeleri daha rahat öğrenebilirsiniz.

Eşyaları etiketleme yöntemleri

Ev eşyaları: Evinizdeki buzdolabı, masa, sandalye gibi eşyaların üzerine İngilizce isimlerinin yazdığı yapışkan etiketler yerleştirin. 

Mutfak eşyaları: Mutfak eşyalarının, aletlerinin ve yemek malzemelerinin üzerine İngilizce isimlerini yapıştırın. Böylece yemek yaparken veya hazırlarken İngilizce çalışmış olursunuz. 

Banyo eşyaları: Musluk, lavabo, küvet, ayna gibi banyoda bulunan şeyleri etiketleyerek kişisel bakım ve hijyenle alakalı kelimeleri daha rahat öğrenin.  

Yatak odası eşyaları: Yatak odasındaki eşyaların İngilizce isimlerine aşina olmak için yatak, gardırop, lamba, çalar saat gibi eşyaları İngilizce isimleriyle etiketleyin.

Ofis veya çalışma alanı: Eğer varsa ev ofisinizdeki veya çalışma alanınızdaki masa, bilgisayar, kitaplar, kırtasiye ürünleri gibi eşyalara İngilizce isimlerini içeren etiketler yapıştırarak derin çalışmalar yaptığınız, İngilizceyle dolu bir öğrenme ortamı oluşturun.

İngilizceyi günlük aktivitelerinizin bir parçası hâline getirin

İngilizceyi gün içerisinde yaptığınız şeylerin bir parçası hâline getirmeye çalışın. Bu şekilde dil öğrenmeyi günlük aktivitelerin sürekliliği sayesinde her zaman yaptığınız bir şey hâline getirerek daha fazla verim alabilirsiniz. 

İngilizceyi günlük hayata dahil etmenin yolları 

Sabah rutini: Güne İngilizce içeriklerle ve konuşmalarla başlayın. Aile üyelerinizle birbirinizle İngilizce olarak selamlaşın, gün planlarınızı İngilizce konuşun, hazırlanırken veya kahvaltı yaparken İngilizce müzikler veya podcastler dinleyin.

Yemek yapma: Tariflere bakarak yemek yaparken İngilizce tarif kitapları kullanın. Yemek yaparken veya atıştırmalık bir şeyler hazırlarken malzemelerin, pişirme tekniklerinin ve mutfak eşyalarının İngilizcesini içeren tariflerden faydalanın.

Ev işleri: Ev işlerinde aile üyelerinize görevlerini İngilizce olarak verin. Çamaşırları yıkamak, evi temizlemek veya eşyaları düzenlemek için aile üyelerinize İngilizce komutlar ve yönergeler vererek onlara bu işleri yaparken yardımcı olun.

Aile aktiviteleri: Aile olarak İngilizce aktiviteler düzenleyin. İngilizce masa oyunları oynayarak, izleyerek veya kitaplar okuyarak dili hep birlikte öğrenin.

Dış mekan keşfi: İngilizce çalışırken çevrenizi keşfedin. Şehri turlayın, parklara gidin veya uzun doğa yürüyüşlerine çıkıp gördüklerinizi, duyduklarınızı, karşılaştıklarınızı, deneyimlediklerinizi İngilizce konuşarak anlatın. 

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Teknoloji ve medyadan faydalanın

Evde İngilizce öğrenmek için uygun bir ortam yaratırken teknolojiden ve medyadan yararlanabilirsiniz. Bu yöntem dil öğrenmeyi dijital kaynaklardan faydalanarak interaktif bir hâle getirir. Bu yaklaşım İngilizce öğrenme uygulamalarının, multimedya içeriğin ve online platformların faydalarını görmenizi sağlar ve öğrencilere kendilerini dilin içerisinde hissettiren deneyimler sunar.

Teknoloji ve medyadan yararlanma yolları

Eğitim uygulamaları: İngilizce öğrenme uygulamalarından ve online kaynaklardan yararlanın. Kelime bilgisi, dilbilgisi, telaffuz ve diğer dil yeteneklerini interaktif alıştırmalarla, derslerle, oyunlarla ve quizlerle destekleyen dil öğrenme uygulamalarını keşfedin.

Dizi ve filmler: İngilizce altyazılı programlar izleyin. İngilizce dizileri, filmleri ve belgeselleri tercih edin ve altyazıları açarak hem eğlenin hem de dil yeteneklerinizi geliştirin.

Müzik ve podcastler: İngilizce müzik ve podcastler dinleyin. Birçok farklı türde İngilizce müzikler dinleyerek ve farklı konulardaki podcastleri keşfederek hem dinleme yeteneklerinizi geliştirin hem de dili gerçekten kullanıldığı gibi öğrenin.

Online videolar ve öğretici içerikler: Evde İngilizce öğrenmek için internet üzerinden eğitici videolar izleyin. İngilizce öğretici videolarla, eğitimsel içeriklerle yeni konuları keşfedin ve öğrendiklerinizi pekiştirin. 

İnteraktif siteler ve oyunlar: Dil pratiği yapmak için interaktif internet sitelerine ve oyunlara göz atın. Kelime öğrenmenize destek olmak için dil öğrenme aktiviteleri, interaktif alıştırmalar, quizler ve oyunlar içeren siteleri ziyaret edin. 

Karşılıklı konuşma pratiği yapın

Konuşma pratiği yapmak telaffuz ve dinleme yeteneklerinizi geliştirir, İngilizce konuşurken daha özgüvenli olmanızı ve hayatta karşınıza çıkabilecek senaryolarda daha başarılı bir iletişimci olmanızı sağlar. Aynı zamanda evde İngilizce öğrenmeniz için gereken ortamı yaratır, sonuçta biraz da olsa çift dilli bir ortamda yaşıyor olursunuz. Karşılıklı konuşma pratiği, İngilizcede çeşitli aktiviteler ve etkileşimler aracılığıyla aktif iletişim kurmanızı sağlar. İşte bu etkinliklere bazı örnekler:

Aile desteği: Aile üyelerinizi İngilizce diyaloglar kurmaya teşvik edin. İngilizce olarak havadan sudan sohbet edin, birbirinize hikayeler anlatın veya birlikte dil oyunları oynayarak destekçi ve alışık olduğunuz bir ortamda hep birlikte İngilizce çalışma fırsatları yaratın.

Konuşma grupları: İngilizce konuşma grubu kurun veya olan bir gruba katılın. Arkadaşlarınızla, sınıf arkadaşlarınızla veya topluluğunuzun üyeleriyle İngilizce konuşun, deneyimlerinizi paylaşın, farklı konulardaki fikirlerinizi karşılaştırın.

Online topluluklar: İngilizce öğrencileri için oluşturulmuş online dil topluluklarına veya forumlara katılım gösterin. Dil öğrenmek için online tartışmalara, forumlara veya sosyal medya gruplarına katılarak diğer öğrencilerle etkileşime geçin.

Pratiğinizi sürekli olarak yapın

Evde İngilizce öğrenmek için uygun bir ortam oluşturmak, sürekli pratik yapmaktan geçiyor. Bunu yapmak için İngilizce aktivitelerinizi belli bir programa oturtarak dil öğrenmeyi günlük rutininize dahil edebilirsiniz. İngilizce çalışmak, dinleme veya konuşma pratiği yapmak, dil öğrenme aktiviteleri yapmak için özel zamanlar belirleyin.

İlerlemenizi ve başarınızı kutlamak için bir ödül sistemi kullanın. Dil yeterliliğinizi gerçekçi hedefler koyarak geliştirin ve her bir dönüm noktası için kendinizi veya aile üyelerinizi çıkartma, sertifika veya küçük hediyelerle ödüllendirin.

Son olarak, motivasyonunuzu kaybetmemek ve özgüveninizi yüksek tutmak için başarıları kutlayın. Çevrenizdekilerin eforunu ve başarılarını takdir edin, cesaretlendirin ve onlara yapıcı geribildirimlerde bulunun. Ve her ne kadar küçük olursa olsun her başarıyı kutlamayı unutmayın!

Gördüğünüz gibi, evde İngilizce öğrenmek için uygun bir ortam yaratmanın oldukça kolay yolları var. Aileler, bu içerikteki etiket kullanma, günlük rutin oluşturma, ödüllendirme, ilerlemeyi kutlama gibi yöntemleri kullanarak evde İngilizce öğrenmeyi eğlenceli ve etkili bir hâle getirebilir. Biraz çaba ve hayal gücüyle herkes evinin sıcaklığında dil öğrenme macerasına başlayabilir!

Novakid’le tanışın!

Ev rahatlığında İngilizce öğrenmek için 4-12 yaş arası çocukların yararlanabileceği bir kaynak da Novakid. Uzman eğitmenlerimizle konuşma ve eğlence dolu, katı kurallardan uzak online İngilizce dersleri veriyoruz. İngilizce öğretmeye yaklaşımımızı metodoloji uzmanımızdan dinleyin:

Siz de Novakid’den ilk deneme dersinizi ücretsiz alın ve çocuğunuza İngilizceyi sevdirerek öğretmeye başlayın!

Yorum bırak

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA tarafından korunmaktadır ve Google Gizlilik Politikası ile Hizmet Şartları geçerlidir.

İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Argentina Brazil Chile Czech Republic Denmark Finland France Germany Global English Global العربية Greece Hungary India Indonesia Israel Italy Japan Malaysia Netherlands Norway Poland Portugal Romania Russia Slovakia South Korea Spain Sweden Turkey
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.
Sizin için bir şeyimiz var

Kendiniz İngilizce öğrenmek için mi buradasınız?

Umarız bu makaleyi faydalı bulursunuz.
Çocuğunuz var mı?

Bir çocuğun İngilizce öğrenmesini istediğiniz için mi buradasınız?

Kolay ve eğlenceli İngilizce dersler alsınlar ister misiniz?
%50 indirimle siz de deneyin!

Lütfen bu makalenin neden ilginizi çektiğini seçin

Kolay ve eğlenceli İngilizce dersler alsınlar ister misiniz?
%50 indirimle siz de deneyin!

  Bu makaleyi değerlendirin

Yorum bırak

Bu promosyon kodu ile %50 indirim alın

Promosyon kodu: BLOG50