Scrolltop arrow icon
Prop 1 Prop 2
İki dilli bir çocuk mu yetiştirmek istiyorsunuz?✌Ücretsiz deneme dersi için kaydolun!
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Online İngilizce dersleri: çocuklara eğlence, ebeveynlere rahatlık. Denemek ister misiniz?
Online İngilizce dersleri: çocuklara eğlence, ebeveynlere rahatlık!
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
04.09.2024
Time icon 8 min

İstanbul’da gidebileceğiniz en iyi 10 çocuk eğlence merkezi!

İçindekiler

Ebeveynler için çocuklarla kaliteli vakit geçirmek oldukça önemli. Bu sebeple birçok yetişkin çocukları mutlu edecek aktivite arayışında olabilir.

Piknik yapmak, seyahat etmek veya açık alan sporlarını denemek ise bu aktivitelerden yalnızca birkaçı. Bunlara ek olarak, çocukları mutlu edecek eğlenceli etkinliklerden biri de eğlence mekanlarını ziyaret etmek.

İstanbul da çocukların enerjilerini atabilecekleri, eğlenirken öğrenebilecekleri ve unutulmaz anılar biriktirebilecekleri pek çok çocuk eğlence merkezi ile dolu. Şehrin dört bir yanında, bu anlamda ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebileceği sayısız alternatif bulunuyor

Bu eğlence merkezleri, yalnızca çocukların eğlenmesi için değil, aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirmeleri, yeni arkadaşlıklar kurmaları ve yaratıcılıklarını keşfetmeleri için de ideal ortamlar sunuyor.

Eğer siz de İstanbul’da yaşıyorsanız veya çocuğunuzla birlikte İstanbul’u ziyaret etmek istiyorsanız İstanbul’daki çocuk eğlence yerleri hakkında bilgi edinmek istiyor olabilirsiniz. O hâlde İstanbul’da çocuklarınızla beraber ziyaret edebileceğiniz eğlence mekanlarına bir göz atalım!

İstanbul’daki en iyi 10 çocuk eğlence merkezi

Eğlence merkezlerine giderken dikkat edilmesi gerekenleri incelediğimize göre, İstanbul’daki çocuk eğlence mekanlarına göz atabiliriz. Bu eğlence mekanlarıyla ilgili daha fazla detaylı bilgi için kendi web sitelerini ziyaret etmeyi unutmayın.

Vialand

Vialand, İstanbul’un en popüler ve en büyük çocuk eğlence alanlarından biri. Hem çocuklar hem de yetişkinler için çeşitli heyecan verici aktiviteler sunan bu park, temalı eğlence alanları, dev “roller coaster”lar, su kaydırakları ve daha birçok oyunla ailece keyifli vakit geçirme imkanı sunuyor. 

Parkta, her yaşa uygun oyuncakların yanı sıra alışveriş merkezi, restoranlar ve sinema gibi ek olanaklar da bulunuyor. İstanbul’un Gaziosmanpaşa semtinde bulunan Vialand Tema Park, ailecek eğlenceli bir gün geçirmek isteyenler ve lunapark sevenler için en ideal konumlardan.

Buraya gitmeden önce, 15 yaşından küçük çocukların tek başına giremediğini ve girişlerin biletlerle sağlandığını hatırlatmakta fayda var.

Viasea Akvaryum

Viasea Akvaryum, deniz canlılarını keşfetmek isteyen minikler için İstanbul’daki en dikkat çeken mekanlar arasında. Eğer daha sakin bir hafta sonu geçirmeyi planlıyorsanız ve çocuklarınızla birlikte deniz yaşamını keşfetmek istiyorsanız burası tam adresi. 

Binlerce deniz canlısını görebileceğiniz bu eğlence merkezine gitmeden önce, burası için de belirli bir ücretlendirme olduğunu ve 13 yaşından küçük çocukların ebeveynsiz giremediğini hatırlatmak isteriz.

“Viasea Akvaryum, 8 dönümlük arazi üzerine kurulu, 47 farklı temadaki sergilerde 12.000’den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Boğaziçi’nin tarihini kronolojik sırayla ziyaretçisine sunan Viasea Akvaryum, İstanbul’un en uzun tüneline sahiptir. Tünelde yırtıcı köpek balıkları, Nil timsahları ve 100 yaşına yaklaşmış dev kaplumbağaları gibi onlarca tür yaşam bulmaktadır.” 

Museum of Illusions

İstanbul’da gezmenin en heyecan verici kısmı, keşfedebileceğiniz yüzlerce müzenin olması. Bu merak uyandırıcı müzelerden biri de İllüzyon Müzesi.

Tepetaklak Oda, Hologram Koleksiyonu ve Vortex Tüneli gibi keşfedilmeye hazır birçok bölüm, müzeyi ziyaret edenlerin beğenisini kazanıyor. Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde bulunan bu müze, çocuklarınızla geçirdiğiniz vakti eğlenceli hale getirmeniz için en iyi seçenekler arasında.

Müze Gazhane

Eski Hasanpaşa Gazhanesi, belediye tarafından yürütülen kapsamlı ve özenli bir restorasyon süreci sonrasında, Anadolu Yakası’nın en popüler kültür ve sanat merkezlerinden biri haline geldi. Tarihi yapısı korunarak yeniden işlevlendirilen Gazhane, hem yetişkinlerin hem de çocukların ilgisini çeken etkinliklerin düzenlendiği bir alana sahip.

Merkezde, çeşitli binalarda düzenlenen geçici sergiler, ziyaretçilere her seferinde farklı bir deneyim yaşatıyor. Müze Gazhane, özellikle hafta sonları çocuklara yönelik atölyeler de düzenliyor. Bu atölyelerde çocuklar, farklı temalar eşliğinde yaratıcılıklarını pekiştirebiliyor. 

Atölyelere katılmak isteyenlerin, önceden mobil uygulama üzerinden kayıt yaptırmaları gerekiyor. Müze Gazhane, bu yönüyle, ailelerin keyifli vakit geçirebileceği ve çocukların keyifli vakit geçirebileceği bir etkinlik merkezi olarak dikkat çekiyor.

Legoland

Eğer legolara ilgi duyan bir çocuğunuz varsa Legoland, sizin için İstanbul’daki en ideal çocuk eğlence merkezi olabilir. Forum İstanbul AVM’de bulunan bu eğlence merkezinde, çocuklar akranlarıyla sosyalleşme fırsatı bulurken içerideki birçok etkinliğin tadını çıkarıyor.

Lego eserlerinin sergilendiği alanlar, 4D sinema salonu ve birbirinden farklı oyunların oynandığı bölümlerde çocuğunuza unutamayacağı anılar yaşatabilirsiniz. Minik lego uzmanları için set alma zorunluluğu olmadan yalnızca lego parçalarının satın alabildiği “pick a brick” kısmından da çocuğunuza hediyeler alabilirsiniz.

Miniatürk

İstanbul’un en beğenilen müzelerinden biri de Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını yansıtan pek çok minyatür yapının sergilendiği Miniatürk. Ziyaretçilerine adeta bir görsel şölen sunan bu özel mekânda, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Anıtkabir, Selimiye Camii ve Sümela Manastırı gibi Türkiye’nin simge yapılarının detaylı minyatürleri yer alıyor. 

Park, sadece minyatürlerle sınırlı kalmayıp, restoranlar, kafeteryalar ve çocuk oyun alanları gibi olanaklarla da hizmet veriyor. Ayrıca, Miniatürk’te ziyaretçilerin keyif alabileceği feribot gezileri, kumandalı tekneler, mini gezi treni ve Türkiye-İstanbul Simülasyon Helikopter turu gibi çeşitli etkinliker de Miniatürk’ü İstanbul’un en çekici çocuk eğlence merkezlerinden biri haline getiriyor.

KidZania

KidZania, Akasya AVM içerisinde 0-14 yaş arası çocuklar için eşsiz bir deneyim sunuyor. Çocuklar tarafından yönetilen bu mini şehirde, gerçek bir ortam hissi yaratılıyor. 

İçerisinde banka, hastane, süpermarket, laboratuvar, tiyatro, üniversite, itfaiye, deprem simülasyon merkezi, stadyum, sokaklar, fabrikalar ve bir meydan gibi unsurlar barından bu çocuk eğlence mekanında, toplamda 67 farklı aktivite alanı mevcut. 

Çocuklar burada doktorluktan pilotluğa, itfaiyecilikten mühendisliğe kadar 120’den fazla mesleği deneyimleme fırsatı buluyor. KidZania Akasya, çocuklara gerçek dünyayı minyatür bir şehirde keşfetme, öğrenme ve eğlenme imkânı sunarken, onların sosyal becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmelerine de olanak tanıyor.

Snowpark Torium

Torium Alışveriş Merkezi’nde yer alan Snowpark, kapalı bir mekandan oluşan yapay bir kar eğlence merkezi. Burada çocuklar, dört mevsim boyunca karda eğlenme şansı yakalıyorlar. Gerçek kar kullanılan bu eğlence merkezinde, çocuklar karda yapabilecekleri aktivitelerin tümünü yapabiliyorlar.

Oyuncak Müzesi

Yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, 1700’lerden günümüze kadar uzanan oyuncak tarihinin en değerli ve nadide örneklerini sergileyen eşsiz bir müze. Sunay Akın, bu müzeyi 20 yıllık bir süre boyunca, 40’tan fazla ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve çeşitli açık artırmalardan topladığı oyuncakları bir araya getirerek kurduğunu söylüyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi, oyuncakları sadece birer oyun aracı olarak değil, aynı zamanda tarihin farklı dönemlerini anlatan kültürel objeler olarak sunan bir kültür merkezi. Bu müze, ziyaretçilerine dünya tarihini eğlenceli ve unutulmaz bir şekilde öğrenme imkânı sunarken, çocukları da geçmişe doğru eğlenceli bir yolculuğa davet ediyor.

İstanbul Kelebek Çiftliği

Beykoz’da bulunan kelebek çiftliğinde doğanın en renkli ve zarif üyelerinin yaşamına yakından tanık olmak mümkün. Bu büyüleyici çiftlikte, 450’den fazla kelebeğin yaşam döngüsü, yumurta aşamasından tırtıl ve pupa dönemine, oradan da erişkinliğe kadar her evresi detaylı bir şekilde izlenebiliyor. 

Ziyaretçilere, kelebeklerin yaşamını ve dönüşüm süreçlerini öğrenme deneyimini yaşatan bu çiftlik özellikle çocuklar için hem eğitici hem de ilham verici bir deneyim sunuyor. 

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Eğlence merkezlerine giderken nelere dikkat edilmeli?

Çocuklarınızla birlikte bu tarz mekanlara giderken dikkat etmeniz gereken bazı detaylara da değinelim.

  • Güvenlik önlemlerinin sıkı olduğundan emin olun

Eğlence merkezlerindeki, özellikle lunaparklardaki, bazı oyuncaklar güvenlik önlemleri gerektirebilir. Eğer çocuğunuzun yaşı küçükse, daha güvenli oyuncakları tercih edebilirsiniz. Daha büyük yaşlardaki çocuklar bu oyuncaklarla oynamak istiyorsa, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığından emin olduktan sonra onlara eşlik edebilirsiniz.

  • Çocuğunuza hitap eden bir mekan seçin

Çocukların eğlence anlayışı yaş grubu, cinsiyet ve ilgi alanlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle, onlar için eğlence mekanları seçerken bu unsulrarı göz önünde bulundurmayı unutmayın.

  • Çocukların ihtiyaçlarını gözetin

Çocuklar çok eğlendikleri zamanlarda yeme, içme ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını görmezden gelebilirler. Bu noktada ebeveynler olarak çocukların ihtiyaçları konusunda sık sık kontrol yapmak ve onların ihtiyaçlarını gözetmek size düşebilir.

  • Çocuklarınızı yalnız bırakmayın

Eğlence merkezleri kalabalıktır ve bu tarz yerlerde birçok kaza yaşanabilir. Bu nedenle, ebeveynlerin bu gibi yerlerde çocuklarını kollamaları, çocukların güvenliğini sağlamak için kritik öneme sahiptir. Ayrıca, ebeveyn gözetimi çocukların kurallara uygun davranmalarını ve oyun sırasında diğer çocuklarla uyum içinde olmalarını sağlar.

  • Zaman ve bütçe yönetimi yapın

Çocuklar zaman ve bütçe yönetimi konusunda ebeveynlerle aynı bilince sahip değildir. Bu noktada belirli sınırlar koymak ve hem çocuğunuz hem de kendiniz için uygun olana karar vermek de sizin elinizde.

Novakid’le tanışın!

Çocuklar için İngilizce kursu Novakid’de uzman eğitmenlerimizle çocuklara eğlence ve konuşma dolu dersler veriyoruz. Siz de ücretsiz deneme dersinizi hemen alın!

Yorum bırak

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA tarafından korunmaktadır ve Google Gizlilik Politikası ile Hizmet Şartları geçerlidir.

Editörün seçimi
İlginizi çekebilir
Tüm aile için oyun ve aktiviteler
Tüm aile için oyun ve aktiviteler
Bir dil seçin
Down arrow icon
Argentina Brazil Chile Czech Republic Denmark Finland France Germany Global English Global العربية Greece Hungary India Indonesia Israel Italy Japan Malaysia Netherlands Norway Poland Portugal Romania Russia Slovakia South Korea Spain Sweden Turkey
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.
Son
5
gün!