Scrolltop arrow icon
Prop 1 Prop 2
0 günler
0 saatler
0 dakika
Çocuğunuz için İngilizce özel derslerinde %45 İNDİRİM. Sadece 24 saat! Promosyon kodu: BLOG45
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
25.06.2024
Time icon 5 min

En iyi çocuk YouTube kanalları nelerdir? Eğitici ve eğlenceli içeriklere ulaşmanın ipuçları!

İçindekiler

Günümüzde dijital medya, çocukların eğlence ve eğitime yönelik ihtiyaçlarını karşılamada etkili bir rol oynuyor. Bu anlamda özellikle YouTube, çocuklar için çeşitli içerikler sunan bir platform haline geldi.

Bu tarz platformlarda çocuklarınızın izlerken hem eğleneceği hem de öğreneceği güvenilir çocuk kanallarından faydalanmak çocukların gelişimine inanılmaz bir katkı sunar. Ancak bu anlamda ebeveynler için uygun ve faydalı kanalları seçmek zorlayıcı olabilir.

Bu yazıda, çocukların eğitimine yönelik içerikler sunan YouTube çocuk kanallarını sizlerle paylaşacağız. Bu kanallar, çocukların dil becerilerinden bilime yönelik ilgilerine, sanatsal yeteneklerinden genel kültür düzeylerine kadar birçok alanda çocuklara katkı sunuyor.

Amacımız, ebeveynlere çocuklarının dijital dünyada güvenle ve bilinçli bir şekilde gezinmelerine yardımcı olacak kaynaklar sunmak. Hem eğitici hem de eğlenceli içeriklerle dolu bu YouTube kanalları, çocuklarınızın yeni bilgiler öğrenirken keyifli vakit geçirmesini sağlayacak.

Bunun yanı sıra, internette çocuklar için güvenli içerikler seçerken nasıl bir yol izleyeceğinize dair ipuçları verecek, 31 Ağustos Blog Günü’ne dair bilgiler paylaşacağız.

31 Ağustos Blog Günü

31 Ağustos, birçok İnternet kullanıcısı tarafından “Blog Günü” olarak biliniyor. Bu gün, dünyanın dört bir yanından blog yazarlarını ve okuyucularını bir araya getiren özel bir gün.

31 Ağustos Blog Günü, blog yazarlarının başka blogları keşfetmesi, kendi bloglarında tanıtması ve bu topluluğun zenginleşmesini teşvik etmek amacıyla ortaya çıkmıştır. 

Blog Günü’nün kökeni ise 2005 yılına dayanıyor. Blog yazarı Nir Ofir tarafından başlatılan bu etkinlik, blog yazarlarının birbirlerini tanımaları ve içeriklerini birbirleriyle paylaşmaları için bir fırsat niteliğinde.

Her 31 Ağustos’ta, blog yazarları beğendikleri ve takip ettikleri blogları kendi bloglarında tanıtıyorlar ve bu gün aracılığıyla blog dünyasındaki çeşitli ve yaratıcı içerikleri takdir etmiş oluyorlar.

Siz de bugüne özel olarak farklı platformlardaki blogları keşfedebilir, hatta kendi blog sitenizi bile oluşturabilirsiniz!

Çocuklar için YouTube kanalları seçerken neye dikkat etmeliyiz?

Eğlenceli ve eğitici çocuk YouTube kanallarına geçmeden önce çocuklar için uygun bir kanal seçerken nelere dikkat edeceğimize de bir göz atmamız lazım. Bu kuralların yalnızca YouTube kanalları için değil, herhangi bir sosyal medya uygulaması için de geçerli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

  • Ebeveyn denetimi

Öncelikle çocuklarınızın internet ortamındaki içerikleri özgürce tüketmesine izin vermeden önce gerekli ebeveyn denetimi ayarlarını etkinleştirdiğinizden emin olun. Bu, çocukların isteyerek veya istemeyerek karşılaşacağı zararlı içerikleri kısıtlayacaktır.

YouTube kullanırken bunun en etkin yöntemi ise bir YouTube Kids hesabı oluşturmaktır. YouTube Kids hesabı oluşturduktan sonra, çocuğunuzun YouTube üzerinden erişeceği içerikler konusunda rahat olabilirsiniz. 

  • Yaş unsuru

Çocuklar için içerik seçerken yaş unsurunu da dikkate almak çok önemli. Çünkü çocukların zeka seviyesi, ilgi alanları, bilişsel gelişimi ve daha fazlası yaş grubuna göre büyük değişkenlik gösteriyor.

Örneğin 0-5 yaş grubundaki çocuklar söz konusu olduğunda daha renkli, basit ve kısa videoları tercih edebilirsiniz. Yaş grubu arttıkça daha eğitici, interaktif ve odaklanmayı gerektiren içeriklere yönelebilirsiniz.

  • İlgi alanı

Çocukların hem eğitici hem de eğlenceli YouTube videolarından maksimum düzeyde verim alması için odaklanabilmeleri gerekir. Bunu sağlamak için de çocukların ilgi alanına hitap eden kanalları seçmekte fayda var.

Çocuklarınızın ilgi alanlarını belirleyebilmek içinse onlarla düzenli ve sağlıklı bir iletişim halinde olmanız gerekir. Onları iyi tanıdığınız sürece ne tarz içeriklerden verim alacağını anlamanız daha da kolay olur.

  • Öğrenme stili

Çocuklar için YouTube’u eğitim amaçlı kullanmak istiyorsanız çocukların öğrenme stilini de iyi bilmeniz önemli. Örneğin kimi çocuklar görsel öğeler aracılığıyla daha iyi öğrenirken kimi işitsel öğelerle daha iyi öğrenir.

Bu nedenle, tıpkı çocuklarınızın ilgi alanı gibi öğrenme stillerini de iyi tanımanız ve anlamanız gerekiyor.

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Çocuklar için YouTube kanalları!

Gelelim çocuklar için en eğlenceli ve eğitici YouTube kanallarının hangileri olduğuna. Yazımızın bu kısmından YouTube platformundaki en iyi çocuk YouTube kanal isimlerine erişebilirsiniz!

Bu kanallara göz atmadan önce, çocuklarınızın sosyal medyadaki içeriklere kısıtlı zaman ayırması gerektiğini ve bu içeriklerden olumsuz anlamda etkilenmemesinin ebeveynlerin kontrolüne bağlı olduğunu hatırlatmak isteriz.

  • Novakid

Novakid YouTube kanalı, çocukların İngilizce öğrenimini keyifli ve etkili bir hale getirmek için tam da aradığınız yer! Novakid, interaktif ve eğlenceli derslerle çocukların İngilizce becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. 

YouTube kanalımızda yer alan videolar ise çocukların ilgisini çekecek şekilde renkli, dinamik ve basit eğitici öğelerle dolu. Hem başlangıç seviyesindeki çocuklar için hem de daha ileri seviyedeki çocuklar için uygun videolarımız sayesinde çocuklarınızın İngilizce dil bilgisini ve kelime dağarcığını geliştirebilirsiniz.

  • Lab 360 Turkish

Lab 360 isimli kanalın Türkçe versiyonu olan Lab 360 Turkish, bilimle ilgili içerikler yayınlayan eğitici Türkçe YouTube kanalları arasında. Bu kanal, çocuklar için uygun deneysel bilim videoları ve öğretici içerikleriyle dikkat çekiyor.

Bu ve benzeri kanallar da çocukların bilimi uygulamalı bir şekilde öğrenmesini teşvik ederek daha akılda kalıcı deneyimler sunuyor. Buna bağlı olarak, çocukların pratiğe döktüğü bilimsel bilgileriyle daha özgüvenli hissetmelerini sağlıyor.

  • Basfi ile Deneysel Bilim

Basfi ile Deneysel Bilim kanalı da isminden anlaşılacağı üzere bilimsel deney videolarıyla ön plana çıkan eğitici Türk YouTube kanalları arasında. Tarım, gıda ve kozmetik gibi alanlarda hizmet veren BASF şirketinin yarattığı kurgusal karakter Basfi’nin yer aldığı bu kanal aynı zamanda çocuklar için dikkat çekici ve eğlenceli bir dile sahip.

  • Bebetürk

Bebetürk kanalının amacı, okul öncesi yaş grubundaki çocukların ilgisini çekecek animasyon içerikler yayınlamak. Çoğunlukla müzik, hikayeler ve eğlenceli kurgusal karakterler aracılığıyla 0-6 yaşları arasındaki çocuklara temel kavramları öğreten bu çocuk YouTube kanalı, küçük çocuklar için en sevilen ve en eğitici kanallar arasında.

  • Like Nastya

Kardeşi Stacy ile birlikte iiçerikler üreten Nastya, dünya çapında en çok sevilen ve en popüler çocuk YouTuber’lardan biri. Ebeveynleriyle birlikte oyuncakları, gündelik aktiviteleri ve kardeşiyle olan ilişkisine dair videolar üreten Nastya’yı bu kadar popüler kılan şey ise küçük yaştaki izleyicilerle birlikte kurduğu bağ.

Kanalın dilinin İngilizce olmasının çocuklarınızın İngilizce konuşma diline hakim olmasını sağlamak için bir fırsat olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

  • Afacan TV

Çocuklar için eğitici ve eğlenceli animasyonlar yayınlayan bir diğer kanal ise Afacan TV. Abone sayısı milyonları bulan bu çocuk kanalındaki içerikler okul öncesi yaş grubundaki çocukları çizgi karakterlerle hem eğitmeyi hem de eğlendirmeyi hedefliyor. 

  • Rüya Okulu

“Nasıl çizilir?”,”Çocuk şarkıları”,”Şekilleri öğrenelim” gibi konseptleriyle çocukları sanat, geometri ve genel kültür alanında bilinçlendiren Rüya Okulu kanalı da eğlenceli çocuk videoları deyince ilk akla gelenlerden.

Vanilya, Kiki, Benekli gibi kurgusal kukla karakterleriyle içerikleri daha da renkli hale getirmeyi hedefleyen bu kanal skeçler ve kısa hikayelerle de çocukların kendilerini düzgün bir dille ifade etme kabiliyetlerine katkıda bulunuyor.

  • Bebeko

Bebeko, Türkiye’de çocuklar arasında büyük ilgi gören bir kanal olarak öne çıkıyor. Kanal, eğitici videolardan çocuk şarkılarına, çizgi filmlerden çeşitli oyunlara kadar geniş bir yelpazede içerik sunuyor.

Çocuklar, Bebeko’nun eğlenceli videolarıyla sayıları, şekilleri ve renkleri öğrenme fırsatı buluyor. Videolar, basit ve anlaşılır bir dil kullanılarak hazırlandığı için minikler bilgileri kolayca anlayıp uygulayabiliyor. 

Böylece Bebeko, çocukların hem öğrenip hem de keyifli zaman geçirebilecekleri harika bir platform sunmuş oluyor.

  • Lezzetli Robot Tarifleri

Bu kanalın amacı ise 13 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap eden eğitici videolar hazırlamak. Robotik, elektronik ve kodlama gibi alanlarda eğitici içerikler hazırlayan kanal, bu alana ilgili olan çocukları daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyor.

Hem öğretici olması hem de çocuklara motivasyon ve disiplin kazandırması açısından bu kanal da en faydalı YouTube çocuk kanallarından biri diyebiliriz. 

  • Da Vinci

Da Vinci Türkiye kanalı, çocuklar için özel olarak oluşturulmuş bir YouTube kanalı olarak bilimi sevdirmeyi hedefliyor. Da Vinci sayesinde hem kanalın öne çıkan karakteri Profesör Gügü sayesinde bilim hakkında eğlenceli ve bilgilendirici videolardan yararlanabilir hem de belgesel formatında hazırlanmış öğretici içerikleri tüketebilirsiniz.

Bu kanalın Türkçe versiyonunun yanı sıra İngilizce versiyonu da bulunuyor. Çocuklarınızın İngilizce pratik yapmasını sağlamak için bu kanalın İngilizce versiyonundan faydalanmanız da mümkün.

  • Minute Earth

Gezegenimiz, insan biyolojisi, tarih alanında bilgilendirici için içerikler üreten bu kanal merak uyandırıcı birçok soruyu çocuklar için cevaplamayı hedefliyor. Eğitici ve eğlenceli videolarla dolu olan Minute Earth, çocukların doğa ve bilim hakkında meraklarını artırırken onlara gezegenimizi daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Novakid’le tanışın!

Novakid yukarıda da bahsettiğimiz gibi çocuklarınız için interaktif ve eğlenceli İngilizce dersleri sunmayı amaçlıyor. Çocuklar için online İngilizce derslerimizde uzman eğitmenlerimizle, alışılmışın dışında ve eğlence dolu bir İngilizce öğrenme deneyimi sunuyoruz. Siz de ücretsiz deneme dersinizi şimdi alın!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA tarafından korunmaktadır ve Google Gizlilik Politikası ile Hizmet Şartları geçerlidir.

Bir dil seçin
Down arrow icon
Argentina Brazil Chile Czech Republic Denmark Finland France Germany Global English Global العربية Greece Hungary India Indonesia Israel Italy Japan Malaysia Netherlands Norway Poland Portugal Romania Russia Slovakia South Korea Spain Sweden Turkey
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.