Scrolltop arrow icon
Bu fırsat kaçmaz!
BLOGTR25 promosyon kodu ile %25 indirim + 1 aylık ücretsiz konuşma pratiği dersleri kazanın!
CTA background
İki dilli bir çocuk mu yetiştirmek istiyorsunuz? Ücretsiz deneme dersi için kaydolun!
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
X share icon
25.09.2024
Time icon 10 dk.

2024’ün en şık erkek çocuk saç modelleri neler? Kısasından uzununa 2024’ün en havalı 20 erkek çocuk saç stili burada!

İçindekiler

Okulların açılmasıyla birlikte erkek çocuklar havalı görünme derdine düştü bile! Yeni okul yılında arkadaşlarını etkilemek ve şık bir görünüşle özgüvenli hissetmek isteyen erkek çocuklar, mutlaka her şeyden önce saçlarının olabildiğince güzel görünmesini istiyordur.

Tabii ki de ebeveynlerin de erkek çocukların bu isteğini reddedecek hali yok. Siz de erkek çocuk sahibiyseniz mutlaka çocuğunuzu berbere götürüp saçını tam da istediği gibi güzel olacak şekilde kestirmeyi düşünmüşsünüzdür. Fakat işin en zor yanı ise yüzlerce erkek çocuk saç modelinden en iyisini seçmek!

Eğer hem modaya uygun hem de şık görünümlü erkek çocuk saç modelleri arıyorsanız tam da doğru yere geldiniz! Bu yazımızda sizler için 2024 yılındaki en havalı erkek çocuk saç kesim modellerini sıraladık. Fotoğraflı listemizden faydalanarak tam da aradığınız erkek çocuk saç stillerini bulabilirsiniz!

Kısa erkek çocuk saç modelleri

Bakımının kolay olması sebebiyle kısa saç modelleri hem çocuklar tarafından hem de ebeveynler tarafından sıkça tercih ediliyor. O halde listemize 2024’ün en şık erkek çocuk kısa saç modelleriyle başlıyoruz!

  1. Hem üstler hem de yanlar kısa model (Short Crop with Fade)

İngilizce adıyla “fade” olarak bilinen, saçların aşağı indikçe kısaldığı erkek çocuk saç modelleri bir süredir epey popüler. Short crop with fade olarak bilinen bu modelde de üstler biraz bırakılıp yanlar kısa tutuluyor.

  1. Üstler düz, yanlar kısa model (Flat Top with High Fade)

Fade tarzına uyan bu erkek çocuk saç modelinde ise üst kısımdaki saçlar biraz daha uzun bırakılıyor ancak şeklen düz bir hale getiriliyor. Böylece bu kesime sahip çocuklar, saçlarının üst kısmına şekil verebiliyor.

  1. Yanlar kısa, tepeden çizikli model (High Fade with Line)

Son yıllarda erkek çocuk saç kesim modellerinde saça ince bir çizgi atılması da oldukça popüler bir hale geldi. Bu saç modeli, “fade” tarzıyla çizik saç unsurunu birleştirerek oldukça şık ve modern bir görünüm sağlıyor.

  1. Yanlar kısa, üstler bir yandan ayrılan model

Bu modelde ise üstleri orta uzunluğa yakın bırakıp yanları kısaltıyoruz. Özel yanı ise tepedeki saçların bir yandan ayrılarak şık bir görünüm katması. Bu tarz yandan ayrılmalı modeller, en havalı erkek çocuk tıraş modelleri arasında görülüyor.

  1. Modern pompadour modeli

1950 ve 60’larda Elvis Presley gibi ünlüler, pompadour adı verilen, saçın kabartılıp geriye doğru tarandığı saç modelini epey popülerleştirmişti. Günümüzde de bu kesim, “fade” akımıyla birleşerek bir geri dönüş yapıyor. Yanların kısa tutulup üstlerin hafif kabartıldığı bu model, 2024’ün en ilgi çekici erkek çocuk saç stillerinden biri.

  1. Minyatür mohawk modeli

Saçların yanlarda kazınıp sadece tepede bırakıldığı, “punkçı saçı” olarak da bilinen mohawk kesimi, epey dikkat çekici saç stilleri arasında. Bu modelin modern yorumlaması olan “minyatür mohawk” ise oldukça havalı bir erkek çocuk saç kesimi.

  1. Ivy League modeli

İsmini Amerika’da bulunan, içinde Harvard, Princeton ve Yale gibi isimlerin olduğu elit okullar birliği Ivy League’den alan bu kesim, hem entelektüel hem de havalı bir görünümü birleştirmesiyle sık tercih edilen erkek çocuk saç kesim modelleri arasında bulunuyor.

Orta uzunluk erkek çocuk saç modelleri

Bazı çocuklar ise saçını ne kısa, ne de uzun kullanmak istiyor. Saçın orta uzunlukta kaldığı erkek çocuk saç modellerinden de elbette bolca var. Gelin, bunlardan 2024 yılında en popüler olanları birlikte inceleyelim.

  1. Ortadan ayrılan model

Erkek çocuklarının saçı uzadıkça muhtemelen kendi kendine ortadan ayrılmaya başlayacaktır. Bundan faydalanarak saçların ortadan ayrılıp şık bir biçimde şekillendirildiği bir erkek çocuk saç modeli tercih edebilirsiniz.

  1. Kat verilmiş, yana atılan model

Saçlar uzadıkça sağlıklı ve hacimli görünmelerini sağlamanın oldukça iyi bir yolu, kat verilen bir saç kesimi tercih etmek. Orta uzunluktaki erkek çocuk saç modelleri arasında da saçın katlı kesildiği ve bir yana atıldığı stil, hem doğal hem de şık görünümüyle sıkça tercih ediliyor.

  1. Perde kâküllü model

Orta uzunluktaki erkek çocuk saç stillerini hem havalı hem de yaratıcı hale getirmenin bir yolu da kâküllerden faydalanmak. Perde kâkül adı verilen bu kesimde çocuklar, yüzlerine düşen orta uzunluktaki kâküllere istedikleri gibi şekil verip şık bir görünüm elde edebilirler.

Şimdi kaydolun ve 1 ay boyunca ücretsiz konuşma pratiği dersleri kazanın!
Çocuğunuza İngilizce ile güven verin!
  1. Geriye atılmış yarım mullet modeli

Saçların önde kısa, arkada uzun tutulduğu “mullet” adlı model de eskiden popüler olup günümüzde yeniden sevilmeye başlayan modellerden biri. Bu kesimi biraz modernleştirip saçları geriye doğru tarayarak orta uzunlukta hoş bir erkek çocuk saç modeli oluşturmak mümkün.

  1. Modern süpürge kesimi modeli (Mop Top)

İngilizce adıyla “mop top” olarak bilinen süpürge saç, zamanında The Beatles üyeleriyle özdeşleştiriliyordu. Günümüzde ise bu kesim, modernleştirilmiş ve biraz da dağınık bir görünüm verilmiş haliyle erkek çocuk saç stilleri arasında yerini alıyor.

  1. Jöleli geriye atılmış model

Orta uzunluktaki saça şekil vermenin oldukça iyi bir yolu da biraz jöleden faydalanmak. Çocuğunuzun saçını buna uygun olacak şekilde kestirerek hem saçın orta uzunluğunu koruyan hem de çocuğun yüzüne düşüp onu rahatsız etmeyecek bir erkek çocuk saç modeli elde edebilirsiniz.

  1. Doğal kâküllü model

Saç uzadıkça bir kısmının yüzün önüne düşmesi kaçınılmaz. Bazı çocuklar kâküllerini ayırmayı veya geriye atmayı tercih ederken diğerleri onlardan doğal haliyle faydalanan erkek çocuk saç modellerini kullanmak isteyebilir.

Uzun erkek çocuk saç modelleri

Saç uzatmak, okulların da bu konuya giderek daha az dahil olmasıyla birlikte erkek çocuklar arasında git gide yaygınlaşan bir trend haline geldi. Uzun saç doğal olarak daha dikkatli bakım yapılmasını gerektirse de oldukça tarz durabildiği için erkek çocuklar tarafından tercih ediliyor. Bazı popüler uzun erkek çocuk saç modelleri ise aşağıdaki şekilde:

  1. Sörfçü modeli

Hem doğal hem de şık görünen uzun erkek çocuk saç modellerinin en başında sörfçü modeli geliyor. Bu saç kesimi, özellikle de çocuğunuzun saçı uzadıkça dalgalı olduğunu keşfettiyseniz mutlaka denemeniz gereken kesimlerden biri. 

  1. Omuzlara uzanan kıvırcık model

Saç uzadıkça şekil vermek için farklı imkanlar da açığa çıkıyor. Omuzlara kadar uzanan saçın kıvırcıklaştırıldığı tarz da oldukça dikkat çekici ve modern erkek çocuk saç modelleri arasında bulunuyor. Ancak elbette bu stilin devamlı bakım gerektirdiğini de unutmamak gerek.

  1. Erkek topuzu modeli (Man Bun)

Son yıllarda erkekler için oldukça popülerleşen bir uzun saç modeli, “man bun” adı da verilen erkek topuzu. Bu model, saçın toplanarak daha kolay idare edilebilmesi sebebiyle günümüzde tarz olan uzun erkek çocuk saç stilleri arasında kendine bir yer ediniyor. Üstelik fade gibi modellerle birleştirilerek daha da modernleştirilmesi de mümkün.

  1. Katlı uzun model

Kat vermenin saçları şık göstermenin bir yolu olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Bu tabii ki uzun saç için de geçerli. Dağınık kullanılsa dahi hoş görünen bu kesim, en pratik uzun erkek saç kesim modelleri arasında yer alıyor.

  1. Yarım at kuyruğu modeli

Uzun saçı toplamanın en kolay yolu at kuyruğu yapmak. Fakat bazı çocuklar saçlarını tamamen toplayıp olduğundan daha hacimsiz görünmelerini istemeyebilir. Bu senaryoda yarı at kuyruğu, tam da aradığınız erkek çocuk saç modeli olacaktır!

  1. Dağınık dalgalı model

Uzun saçın dağınık durması çoğunlukla bir endişe konusu olsa da bu erkek çocuk saç modeli, dağınıklıktan olabilecek en iyi şekilde faydalanıyor. Çocuğunuzun saçına biraz dalga verdikten sonra ortaya yakın bir yerden ayırarak oldukça dikkat çekici bir saç stili oluşturabilirsiniz.

2024 erkek çocuk saç modelleri: Sıkça sorulan sorular

İşte 2024’ün en şık erkek çocuk saç modellerinden bazıları bunlardı. Şimdi de erkek çocuk saç stilleri hakkında sıkça sorulan sorulardan birkaçını cevaplayalım.

3 numara saç tıraşı nasıl olur? 

3 numara, saçların oldukça kısa bırakıldığı bir saç modelidir. Bu kesimde saçlar ortalama 9 milimetre uzunluğunda bırakılır.

Erkek çocukların saçı ne zaman kesilir?

Erkek çocuklarda saçın ne zaman kesileceği, okulların da müdahale etmemesiyle birlikte tamamen bir tercih meselesi haline geldi. Ancak özellikle de uzun erkek saç modellerinde birkaç ayda bir kuaföre gidilip saçın sağlıklı uzaması sağlanmalıdır.

8 numara saç kaç cm?

8 numara adı verilen saç kesiminde saçlar 25 milimetre uzunluğunda bırakılır.

Erkek çocuk saçı ayda kaç cm uzar?

Erkek çocuklarda saç genellikle ayda 1-1,5 cm kadar uzar. Bu elbette kişiden kişiye değişen ve saç bakımından da etkilenen bir değerdir.

Novakid’le tanışın!

Novakid’de ebeveynlerin ve çocukların merak edebileceği her türlü soruyu cevaplıyoruz. Asıl uzmanlık alanımız ise çocuklar için online İngilizce eğitimi. Eğer çocuklarınızın benzersiz Novakid metodolojisiyle İngilizceyi yaşayarak öğrenmesini isterseniz ücretsiz deneme dersinizi şimdi alın ve aramıza katılın!

Yorum bırak

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA tarafından korunmaktadır ve Google Gizlilik Politikası ile Hizmet Şartları geçerlidir.

Editörün seçimi
İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Argentina Brazil Chile Czech Republic Denmark Finland France Germany Global English Global العربية Greece Hungary India Indonesia Israel Italy Japan Malaysia Netherlands Norway Poland Portugal Romania Russia Slovakia South Korea Spain Sweden Turkey
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.
:3

Hamsteri yakalayın

%25 indirimi
kapın

Tebrikler!
%25 indirim kazandınız!

Promosyon kodu: BLOGTR25